Wednesday, January 28, 2015

Brusinkové muffiny se sýrovým krémem


V obchodě mne zaujaly čerstvé brusinky a shodou okolností jsem měla vystřižený recept z apetitu na brusinkové muffiny. Trochu jsem si jej upravila podlé svého a díky čerstvým bobulím jsou krásně vlhké a mírně nakyslé.





Můžete je vyzkoušet na rodinnou oslavu nebo jen tak k čaji. 

Upravený recept: 
100g čerstvého sýru (lučina nebo philadelphie)
225 g třtinového cukru
25 g cukru moučka
1 lžíce domácího vanilkového cukru 
175 g čerstvých brusinek (můžete použít i mražené)
100 g hladké mouky
100 g špaldové hrubé mouky
1 lžíce chia semínek
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
2 vejce
75 ml neutrálního rostl.oleje (slunečnicový)
1 lžička vanilkového extraktu

Troubu předehřejeme na 190°C, připravíme si formičky na muffiny - mám silikonové z Tchiba. 

Utřeme si sýr s moučkovým cukrem a dáme do lednice.

V menším hrnci zahřejeme brusinky spolu s vanilkovým cukrem a 25g třtinového cukru, až začnou praskat. Necháme vychladnout.

Mouku s kypřícím práškem prosejem do mísy, přisypeme zbývající cukr (200g) a špetku soli. Přidáme vejce, olej, vanilkový extrakt a brusinky. Vše promícháme. 

Těstem naplníme formičky (košíčky) na muffiny do 2/3. Ve středu uděláme důlek a do něj malou lžičkou dáme trochu sýrovového krému. 

Pečeme 25min dozlatova.
Upečené muffiny necháme vychladnout a poté můžeme poprášit moučkovým cukrem. 

4 comments:

  1. Mňam! Mírně nakyslý dezerty já moc ráda! Koukám, že ty chia nacpeš všude:).

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Jsou opravdu dobré. Zkoušela jsem teď variantu za použití pouze špaldové mouky a také se povedly :-)

      Delete